10 помилок при інвестиціях у нерухомість

Icon
Photo

Інвестиції в нерухомість користуються величезною популярністю серед вкладників за рахунок високої надійності та стабільності прибутку. Але щоб вони виправдали покладені надії, краще підійти до цього процесу докладно, не лише оберігаючи свої вклади, а й примножуючи їх. Розглянемо, як інвестувати у нерухомість, щоб не прогоріти та заробити. Дізнаємось, які способи найкраще використовувати. А перед цим, розберемо 10 помилок при інвестиціях у нерухомість, від яких ця благородна витівка може феєрично звалитися. Адже, якщо поінформовано, це означає, що захищений.

Основні помилки при інвестиціях у нерухомість

У 2018 році інвестування в нерухомість вважається одним із найперспективніших видів капіталовкладення. Це зумовлено стабільністю та надійністю даного ринку, можливістю тривалого використання своїх активів та малими ризиками при вмілому скоєнні угод.

Але інвестувати в нерухомість слід дуже уважно, ретельно обираючи прийнятні варіанти, а також посередників чи партнерів.

Десятка головних помилок при інвестуванні в нерухомість виглядає так:

  • Відсутність глибокого аналізу;
  • Відсутність чіткого покрокового плану;
  • Неадекватна оцінка ремонтних витрат;
  • Ігнорування важливості особистого огляду об'єкта;
  • Бажання заощадити на фахівцях;
  • Необдумана переплата;
  • Недооцінка можливих ризиків;
  • Надто великі надії на перепродаж;
  • Перебільшення можливостей пасивного доходу;
  • Вузкоспрямованість та однобокість інвестицій.

Вкладення в нерухомість пов'язане з багатьма складнощами. Розберемо їх детальніше.

Ошибки при инвестициях в недвижимость

Відсутній аналіз ринку нерухомості

Іноді інвестори роблять фатальні помилки ще навіть до моменту безпосереднього вчинення угоди. Справа в тому, що без поглибленого розуміння ситуації практично неможливо прийняти вірні рішення. Особливо це актуально, коли йдеться про інвестиції в нерухомість за кордоном. Адже ми не завжди знаємо, що відбувається у сусідньому дворі, не кажучи вже про інші міста та країни. Ретельний аналіз ситуації дозволяє уберегтися від переплат і несумлінних посередників, заклавши фундамент для успішного старту.

Не передбачено покрокового плану

Діяльність без чіткого планування необхідна лише у разі, якщо на голову летить метеорит. В інших ситуаціях, подібно до гри в шахи, необхідно ретельно планувати на кілька ходів уперед. По суті, формується справжній інвестиційний проект, що включає розуміння обсягів і термінів реалізації, а також необхідні для цього кроки. Сюди бажано включити і можливі ризики, а також шляхи їх зниження.

Поверхнево оцінено витрати на ремонт

Цей пункт є особливо актуальним у разі інвестування в об'єкти з доданою вартістю, що виникає внаслідок їх ремонту та модернізації. Неадекватна оцінка необхідних грошових витрат і часу може спричинити великі фінансові втрати, а часом можуть поставити під загрозу взагалі сам факт успішної реалізації проекту. Наприклад, може спочатку здатися, що ремонт обійдеться в 30 тис. доларів і триватиме приблизно місяць. За фактом він «витягне» 80 тис. $ і розтягнеться на півроку. У будь-якому разі, в інвестиційний проект слід закладати подібні витрати із «запасом».

Передорування вибору об'єкта іншим людям

Іноді ігнорування своєї ролі може зіграти злий жарт з інвестором-початківцем. Не дивлячись можна придбати об'єкт нерухомості, так би мовити, не за «Фен Шую», і при спробі його реалізації зіткнутися з більшими проблемами, ніж, наприклад, намагаючись продати свинину мусульманам. Хочеш щось зробити добре – роби сам. Адже хитрі рієлтори, безумовно, виконають вимогу з приводу тихих сусідів та свіжого повітря, але навряд чи потім вдасться швидко перепродати будиночок розташований поряд із цвинтарем.

Економія на послугах спеціалістів

Агент з нерухомості, професійний оцінювач, юрист, бухгалтер чи спеціаліст у галузі оподаткування, безумовно, хлопці не дешеві, але без них сподіватися на вигідні інвестиції не варто. Кожен має займатися своєю справою. І навіть володіючи незвичайною ерудицією та великими знаннями, можна не розуміти всі «підводні камені» та нюанси, доступні справжньому фахівцю.

Необ'єктивна переплата

Поспішність у прийнятті рішень, неадекватна оцінка вартості об'єкта та необдумане слідування чужим порадам може спричинити суттєву накрутку в ціні нерухомості. А переплативши порожньою, вже не варто сподіватися на високоприбуткові інвестиції, оскільки чимало часу піде на компенсацію цієї націнки. Особливо слід бути уважним, роблячи угоду через ріелторів, які можуть бути зацікавлені у завищених цінах на нерухомість.

Ігнорування ризиків

Позаштатні ситуації та інвестиційна нерухомість – пара «не розлий вода». Купуючи готове житло на «вторинному» ринку, можна вийти за межі суми, відведеної на його ремонт. Якщо йдеться про «первинку», то не завжди сумлінність забудовника відповідає його пишномовним обіцянкам. Інвестиції в будівництво взагалі загрожують повною втратою вкладу. І навіть, отримавши гарний об'єкт, готовий для здачі в оренду, можна зазнати втрат через неакуратні квартиронаймачі.

Великі надії на перепродаж

Безперечно, такий варіант розвитку подій може мати місце, але його не варто плутати з інвестиційною діяльністю. Адже інвестиції в нерухомість виправдовують себе за роки. А дії за принципом "купи/перепродай" не завжди здатні навіть початкові витрати компенсувати повною мірою.

Неправильне трактування пасивного доходу

Будь-який бізнес, для того, щоб він приносив дивіденди, потребує пильної уваги та контролю. І якщо сильно покладатися на виконавців і посередників, можна в результаті опинитися у розбитого корита. Автоматизація та віддаленість бізнесу завдяки розвитку цифрових технологій досягла значних висот, але особисту роль інвестора ще ніхто не скасовував.

Зацикленість на одному виді інвестування

Різноманітність варіантів інвестування виправдовує себе всіх етапах цього процесу. Можна скільки завгодно упорядковувати будиночок на околиці Варшави, але за дивним збігом обставин астероїд вирішить приземлитися саме на нього. Щоб уникнути подальшої депресії та банкрутства, краще частину інвестицій пустити і в інші напрями, щоб у непередбаченому випадку мати ще кілька джерел доходу.

Ці поради дають привід переглянути свої погляди щодо того, як інвестувати у нерухомість. Багато описаних нюансів, незважаючи на свою очевидність, рідко коли всерйоз розглядаються вкладниками-початківцями. Якщо уникнути 10 помилок при інвестиціях у нерухомість, можна сміливо розраховувати на високу прибутковість від цього бізнесу. Адже інвестиції в нерухомість завжди вважалися одним із найкращих варіантів капіталовкладення.

Icon
image
image
липень 2024 49,500 - 529,000 €
Шукаєте нерухомість для інвестицій?

Розгляньте ліквідну, курортну і зростаючу в ціні нерухомість біля моря в сонячній Аланії, Туреччина!
Заробляйте 15-40% на перепродажі або до 12% річних на оренді.
Аланія – вибір №1 від Hayat Estate для успішних інвестицій.

Скачайте каталог Топ-15 новобудов Аланії
з прайсами на червень-липень 2024 року (квартири від 49,500 - 529,000 €) та отримайте доступ до актуальних пропозицій з прайсами від забудовників (без комісії)

    Натискаючи на кнопку, Ви погоджуєтеся з обробкою ваших персональних даних відповідно до Політики конфіденційності компанії

    image
    липень 2024 49,500 - 529,000 €