Купівля нерухомості у Греції

Icon
Photo

Покупка недвижимости в Греции

Чимало клієнтів Hayat Estate цікавить покупка нерухомості в Греції і наскільки це складно? Спробуємо розкрити відповідь це питання покроково.

Найголовніше - визначити для себе який тип нерухомості Вас цікавить (квартира, апартаменти, вілла, комерційна нерухомість) і як Ви збираєтеся використовувати її надалі (для себе, здачі в оренду або подальшого перепродажу). Наша компанія проконсультує Вас у цьому питанні та підбере об'єкт, що підходить саме Вам. Після того, як вибір зроблено, купівля нерухомості в Греції оформляється угодою купівлі-продажу.

Отже, як оформити угоду купівлі-продажу зареєстрованої грецької нерухомості:

1. Оформляється Генеральна довіреність, що передбачає передачу покупцем адвокату право на виконання необхідних доручень та повноважень для укладання та правильного оформлення правочину. Документ складається і підписується грецькою мовою (точність перекладу засвідчується перекладачем, що так само ставить свій підпис у документі). Коли клієнт (покупець) перебуває в іншій країні, - підписання документа здійснюється за місцем проживання та засвідчується за допомогою друку Apostille, після чого надсилається до Греції.

2. Покупець, згідно з отриманою довіреністю, отримує на своє ім'я дев'ятизначний ідентифікаційний номер платника податків (АФМ).

3. Відкривається рахунок у Грецькому національному банку (рахунок також необхідний при оформленні посвідки на проживання).

4. Проводиться перевірка (так звана «юридична чистота об'єкта») за базами Реєстру нерухомого майна та Кадастрової палати – в результаті виявляється реєстрація даної нерухомості.

5. Проводиться збір та обробка необхідних документів (чи то довідка, сертифікат, свідоцтво містобудівного відділу; податкова, археологічна, лісогосподарська та інші інстанції) адвокатом та нотаріусом для внесення до проекту договору.

6. Відправляється на e-mail покупця список, що обумовлює витрати на оформлення договору купівлі-продажу із зазначенням чотирьох основних позицій:

1) Податок з передачі права власності (3,09% від обумовленої в договорі купівлі-продажу суми за умови отримання продавцем (приватною особою або забудовником) дозволу на будівництво до 2006 р., або 23% від суми вартості коли купується нерухомість з дозволом на будівництво виданим пізніше 2006 р.).

2) Сума адвокатського гонорару (1,5% від суми договору + 23% ПДВ)

3) Сума гонорару нотаріуса (аналогічна гонорару адвоката)

4) Повідомлення про реєстрацію та запис до Реєстру нерухомості.

7. Нотаріус заповнює декларацію для сплати податку з передачі права власності та подає її до податкової, де вона підлягає повторному розрахунку та підтвердження суми оподаткування.

8. Отримавши квитанцію від податкової, яка підтверджує факт сплати податків, можна підписувати договір купівлі-продажу.

9. Підписаний договір (правомірний як сам покупець, і його довірений адвокат) треба зареєструвати. Спочатку у Салоніках, де розташована Колегія адвокатів Суду, а потім у Реєстрі нерухомості. Якщо договір підписується адвокатом, на e-mail покупця надсилається остаточний договір (з переказом) для погодження.

10. Видається Сертифікат, що підтверджує реєстрацію Вашого договору Реєстром нерухомості.

11. Остання точка в оформленні – покупець отримує на руки повний пакет документації, забезпеченої засвідченим переказом. Аналогічні пакети отримує нотаріус та адвокат.

Купівля нерухомості в Греції від компанії Hayat Estate. Запрошуємо до співробітництва! Вибір за вами!

Icon
image
image
липень 2024 49,500 - 529,000 €
Шукаєте нерухомість для інвестицій?

Розгляньте ліквідну, курортну і зростаючу в ціні нерухомість біля моря в сонячній Аланії, Туреччина!
Заробляйте 15-40% на перепродажі або до 12% річних на оренді.
Аланія – вибір №1 від Hayat Estate для успішних інвестицій.

Скачайте каталог Топ-15 новобудов Аланії
з прайсами на червень-липень 2024 року (квартири від 49,500 - 529,000 €) та отримайте доступ до актуальних пропозицій з прайсами від забудовників (без комісії)

    Натискаючи на кнопку, Ви погоджуєтеся з обробкою ваших персональних даних відповідно до Політики конфіденційності компанії

    image
    липень 2024 49,500 - 529,000 €