Купівля квартири в Туреччині: підводне каміння

Icon
Photo

Купівля квартири в Туреччині: 3 головні підводні камені і як їх уникнути

Солодка, як рахат лукум, мрія – житло у Туреччині! Ми обожнюємо країну за розкішний клімат, відмінну екологію, а головне - Його Величність море. Тут хочеться нескінченно гуляти пляжем і розглядати історичні пам'ятки.

Не дивно, що багато людей хочуть придбати в Туреччині заповітні квадратні метри і... натрапляють на підводні камені. Чи не володієте турецькою мовою? Не знаєте юридичних тонкощів? Це може призвести до втрати засобів та нервових клітин.

Основні "міни", на яких можна підірватись:

  1. Оформлення замість ТАПУ звичайної довіреності. ТАПУ - документ, який підтверджує повне право власності на квартиру. Замість ТАПУ вам можуть видати звичайну нотаріальну довіреність, яка суттєво обмежує ваші повноваження щодо управління нерухомістю. За законом, угода з іноземцем має відбуватися у присутності перекладача. Шахраї запрошують свою людину. Він перекладає усно, важливі частини договору упускає і ви підписуєте документи. Вихід: не погоджуватися на безкоштовного перекладача, проводити аудіо- та відеозйомку угоди (виключно з дозволу всіх його учасників – це важливий юридичний нюанс!), а ще краще – звернутися до надійного агентства з нерухомості. Фахівці проведуть експертизу документів.
  2. Відсутність ІСКАН при покупці квартири в новобудові. Це – технічний паспорт квартири. Він видається контролюючими органами та підтверджує, що будинок зданий в експлуатацію та придатний до проживання. Без ISKAN ви не зможете ні жити самі у квартирі, ні здати її в оренду. Якщо протягом 5 років будівельна компанія не отримає ІСКАН додому, його знесуть за рішенням суду і ви залишитеся ні з чим. Вихід: не купувати квартиру в Туреччині без ТАПУ та ІСКАН. Якщо їх немає, швидше за все, є якась каверза. Хороше агентство нерухомості працює виключно з надійними девелоперами та ретельно перевіряє документацію.
  3. Наявність обов'язкових комунальних платежів – айдата. Витрати на утримання квартири в Туреччині порівняно невеликі, але відмахнутися від них не вдасться. Встановлюється, виходячи з інфраструктури житлового комплексу. Вихід: перед тим, як купити квартиру в Туреччині, з'ясувати розмір айдата та організувати його регулярну оплату – через довірену особу, інтернет-банкінг тощо. Відповідальні агентства нерухомості роблять для клієнтів розрахунок, скільки коштуватиме утримання житла.

Це лише крапля в морі ризиків, що чатують на покупця в Туреччині. Придбали квартиру на етапі будівництва у неперевіреного забудовника? Він може збанкрутувати і ви залишитеся без вкладених коштів. Чи не перевірили ТАПУ? А виявилося, що квартира у заставі!

Є й особливості у розмірі житлоплощі. У Туреччині її вказують на зовнішній периметр будівлі (з урахуванням балконів, лоджій, частини сходового майданчика). Якщо доручити безвідповідальному ріелтору купити квартиру в Туреччині іноземцю, за фактом вона виявиться меншою, ніж хотів клієнт.

Ми убезпечимо вас від ризиків, пов'язаних з покупкою нерухомості в Туреччині, оскільки:

  • маємо великий досвід та вивчили питання від А до Я. Працюємо на турецькому ринку нерухомості з 2012 року. За цей час допомогли сотням людей реалізувати мрію – обзавестися сімейним гніздечком чи прибутковою інвестицією в Туреччині. Відгуки клієнтів підтверджують високий професіоналізм наших спеціалістів.
  • перед угодою проводимо ретельну трирівневу експертизу об'єкта щодо юридичної чистоти. Наші юристи детально вивчають всю документацію щодо квартири: перевіряють реального власника, законність будівництва тощо. З Hayat Estate ви захищені від неприємних сюрпризів.
  • працюємо з надійними забудовниками з бездоганною репутацією та якістю житла. Перед підписанням контракту із забудовником ми уважно перевіряємо компанію.

Наша команда менеджерів, юристів, перекладачів, експертів з будівництва зробить шлях до мрії – квартири біля моря – простою та безпечною. Бережіть себе!

Icon
image
image
квітень 2024 63,000 - 555,000 €
Шукаєте нерухомість для інвестицій?

Розгляньте ліквідну, курортну і зростаючу в ціні нерухомість біля моря в сонячній Аланії, Туреччина!
Заробляйте 15-40% на перепродажі або до 12% річних на оренді.
Аланія – вибір №1 від Hayat Estate для успішних інвестицій.

Скачайте каталог Топ-15 новобудов Аланії
з прайсами на березень 2024 року (квартири від 63,000 € до 555,000 €) та отримайте доступ до актуальних пропозицій з прайсами від забудовників (без комісії)

    Натискаючи на кнопку, Ви погоджуєтеся з обробкою ваших персональних даних відповідно до Політики конфіденційності компанії

    image
    квітень 2024 63,000 - 555,000 €