Куди варто поїхати у Грузії взимку?

Icon
Photo

Бажаючи змістовно провести зимові відпустки та вихідні, все більше українців та росіян приїжджають у розташовану неподалік Грузію, чудові краєвиди якої, разом з відкритим та гостинним народом, найкраще сприяють приємному відпочинку та повноцінному відпочинку. Саме тому ця стаття присвячена питанню куди варто поїхати до Грузії взимку? Також ми розглянемо вартість проживання в цій країні, цінову політику курортів та інших туристичних послуг, особливості місцевої погоди в зимовий період, та й, звичайно ж, наведемо список тих визначних пам'яток, відвідати які є справою честі кожного справжнього туриста.

Як дістатися до Грузії взимку?

Оскільки «край вічної весни», а саме так ще називають цю країну, активно розвиває туристичну сферу, то варіантів її відвідати також чимало. Для тих, хто вирішив відпочити взимку в Грузії, найпростіший і найшвидший варіант – літак, на якому можна прибути в один із трьох великих аеропортів, що знаходяться в Батумі, Кутаїсі та Тбілісі. Вартість перельоту з України до Грузії коливається в межах від 80 € до 180 €. Для росіян варіантів перетину грузинського кордону більше. Або прямі рейси літаками, ціна яких може сягати 160 €, або сухопутні маршрути, наприклад, залізницею. Потяг обійдеться близько 93€ туди і назад. Ще з Росії до Грузії можна дістатися з пересадками. Вартість квитка на маршрутне таксі з Владикавказу до Тбілісі становитиме приблизно 21 € з особи.

Приємним нюансом для охочих відвідати взимку Грузію є відсутність візового режиму для громадян СНД, що дозволяє насолоджуватися красою та гостинністю цієї країни, маючи при собі один тільки закордонний паспорт.

Головне не планувати свій маршрут через Абхазію або Південну Осетію, інакше є ризик, після прибуття в кінцевий пункт, продовжити зимовий відпочинок на невизначений період, адже між ними і Грузією вкрай напружені взаємини, і будь-яка людина, яка прибула з цього напрямку, перестає бути бажаним гостем .

Где отдохнуть зимой в Грузии?

Де можна відпочити у Грузії взимку?

Список головних туристичних маршрутів у вказану пору року виглядає так:

  • Відвідати один із популярних гірськолижних курортів Грузії;
  • Навідатися у знамениті сірчані лазні;
  • Влаштувати гастрономічне турне;
  • Побувати у відомому на весь світ Боржомі;
  • Вирушити на екскурсію винними заводами цієї країни;
  • Побувати у старовинному містечку Мцхета;
  • Спуститися до карстової печери Куміставі;
  • Дослідити середньовічне печерне місто.

Як Ви вже зрозуміли зимовий відпочинок у Грузії, не менш цікавий, ніж і літній. Отже, пропонуємо ознайомитись з кожним пунктом цього списку детальніше.

Где можно отдохнуть в Грузии зимой?

Гірськолижні курорти Грузії

Побувати взимку в Грузії і не заїхати в один з її гірськолижних курортів схоже на злочин. Насамперед, перед самим собою. У цю пору свої двері гостинно відкриває цілу низку подібних баз активного відпочинку. Найбільш відомими є курорти Бакуріані та Гудаурі. Денний абонемент у них становить близько 30 ларі (9 €) для дорослих та 20 ларі (6 €) для дітей. Вартість номерів у розташованих неподалік готелях коливається від 250 ларі (77,5 €) до 400 ларі (125 €) за добу.

Сірчані лазні в Тбілісі

Наступним етапом екскурсії зимовою Грузією можна сміливо ставити відвідування сірчаних лазень у Тбілісі, цілющі води яких очищені самою природою підземних джерел. Замовлення окремої кімнати обійдеться у розмірі від 30 ларі (9€) до 150 ларі (47€). Вхід у загальну лазню – 3 ларі (трохи менше 1€). У списку їх послуг також і розслаблюючий або лікувальний масаж.

Для завзятих гурманів неодмінно варто відвідати в Тбілісі заклади громадського харчування на проспекті Руставелі, поповнивши запаси енергії багатими порціями різноманітних страв місцевої кухні. Щільний обід затягне близько 10-15 ларі (3-4,5 €), легкий вуличний перекус рідко обходиться вище 1,5-2 ларі (приблизно 0,5 €). Пам'ятайте, на ситий шлунок відпочити в Грузії взимку вдасться набагато краще, оскільки буде більше сил для змістовного проведення часу.

Отдых в Грузии зимой

Неабияк підкріпившись, варто продовжити свій маршрут до найвідомішого грузинського міста-курорту Боржомі, розташованого на південному сході країни. Цілющі властивості місцевих мінеральних вод високо цінувалися в усіх республіках колишнього СРСР і навіть далеко за його межами. Вартість входу в парк Боржомі дорівнює 2 ларі (близько 0,5 €). За цю суму Ви отримаєте можливість випити необмежену кількість їхньої мінеральної води та взяти кілька пляшечок додому.

Культура Грузії тісно пов'язана із практично національним напоєм – вином. Це й не дивно, адже виноградників тут не менше, ніж у Франції. Отже, зігрітися під час відпочинку взимку в Грузії можна за допомогою цього благородного напою. Найпопулярнішим виноробним заводом країни вважається Шато Мухрані. Можна замовити дегустаційну екскурсію, яка коштуватиме приблизно 30 ларі (9 €) з кожного. Якщо вживання вина буде доповнено вечерею, то сума збільшиться вдвічі.

І якщо Ви вже будете неподалік Мцхети, неодмінно варто побувати в цьому старовинному містечку, серцем якого є собор, збудований ще в XI столітті нашої ери. Також є тут монастирі, храми, стародавня фортеця та городище Армазі, оглядовий майданчик якого дозволяє безперешкодно оглянути всю тутешню красу.

Зимний отдых в Грузии

Наступним пунктом зимової екскурсії Грузією можна сміливо поставити карстову печеру Куміставі, або як її ще називають печера Прометея, до якої можна доїхати з Кутаїсі. Гостям пропонується відвідати 15 туристичних зон загальною довжиною більше одного кілометра. З цієї території відкривається вид на гору Хвамлі, де, за легендою, був прикутий сам Прометей, покараний давньогрецькими богами. Також неподалік цього місця розташовуються ще одні печери, в яких можна зустріти навіть сліди динозаврів.

Не менш цікавою пам'яткою Грузії є стародавнє печерне місто-монастир Вардзіа, засноване ще у ХІІ столітті. На його території розташовані сотні унікальних об'єктів, серед яких лазні, храми, трапезні тощо. А оскільки взимку тут не так багато відвідувачів, то можна вдосталь насолодитися архітектурними композиціями, відчувши себе справжнім шукачем пригод.

Середня вартість відвідування музеїв та історичних комплексів у Грузії складає близько 6-15 ларі (2-4,5 €). Екскурсії затягнуті від 25 до 50 ларі (8-15€).

Погода в Грузії взимку досить прихильна до туристів. Середня температура рідко опускається нижче +2оС вдень і може досягати нульової позначки вночі. Але, теплий одяг найкраще з собою захопити, адже дощі та вітер при такій температурі все ж таки можуть завдати деяких незручностей. Втім, вони з лишком компенсуються безліччю варіантів приємного, цікавого та цікавого відпочинку.

Так що, запланувавши відпочинок у цей період року, рекомендуємо Вам провести зимову відпустку в Грузії, нехай і сусідній, зате такій самобутній і багатогранній країні, де сивові традиції гармонійно поєдналися з динамічною сучасністю, радуючи відвідувачів незліченною кількістю можливостей для дозвілля, які припадуть до смаку. людям з різними уявленнями про відпочинок.

Грузия зимой

Icon
image
image
травень 2024 63,500 - 495,000 €
Шукаєте нерухомість для інвестицій?

Розгляньте ліквідну, курортну і зростаючу в ціні нерухомість біля моря в сонячній Аланії, Туреччина!
Заробляйте 15-40% на перепродажі або до 12% річних на оренді.
Аланія – вибір №1 від Hayat Estate для успішних інвестицій.

Скачайте каталог Топ-15 новобудов Аланії
з прайсами на квітень-травень 2024 року (квартири від 63,500 - 495,000 €) та отримайте доступ до актуальних пропозицій з прайсами від забудовників (без комісії)

    Натискаючи на кнопку, Ви погоджуєтеся з обробкою ваших персональних даних відповідно до Політики конфіденційності компанії

    image
    травень 2024 63,500 - 495,000 €